klik op het pijltje om te starten, meerdere delen worden achter elkaar geladen
Reageer: Wil je iets delen/vragen? Ik ben benieuwd naar jouw feedback
als je een persoonlijk antwoord wilt, zet je emailadres achter je naam gescheiden door een spatie (deze wordt niet zichtbaar voor anderen)
Naam:
email:


Reactie:


Bijna dood met 18 maanden
foto van Jeroen-Arnold van Buuren Mijn aankomst op deze aarde was stormachtig te noemen. Binnen een paar uur was ik geboren, mijn moeder lag te slapen toen de weeën begonnen. Drie dagen heb ik gehuild. 18 maanden later kreeg ik de rand van een opklapbed op mijn keel en lag ik twee dagen in coma. Op mijn 42ste ontdekte ik op wonderbaarlijke wijze dat ik een Bijna-Doodervaring had gehad, waarin ik zag wat er gebeurt als een leven met zelfmoord wordt beëindigd. Over deze ervaring heb ik een boekje geschreven over wat er aan gene zijde gebeurt als je op deze manier uit het leven stapt. Je kunt het boekje hier lezen.
Het gevolg van mijn BDE was dat een ongelofelijke heimwee mijn wezen vulde. Ik wilde naar huis, al wist ik niet waar dat was. De herontdekking van deze ervaring verklaarde de heimwee. De heimwee loste op toen ik me realiseerde dat de liefde die ik daar zo sterk had ervaren en naar terug verlangde, ook hier is. En dat het mijn taak is om die hier te laten stromen.
De bodem eruit
28 jaar lang werkte ik om een normaal leven op te bouwen. Daarbij had ik het gevoel dat ik niet begreep waar mensen zich zo druk overmaakte. Ik voelde me alsof ik van een andere planeet afkomstig was. Totdat de bodem eruit viel en ik in een burn-out terechtkwam. Mijn spirituele reis was begonnen met de vraag: als dit het niet is, hoe zit het dan wel?
Een Cursus In Wonderen
Acht jaar lang bestudeerde ik de teksten van ‘Een Cursus In Wonderen’. Deze teksten riepen bij mij altijd het beeld  op van een Chinese vaas die in 10.000 stukjes stuk was gevallen. Als geheel was de boodschap vast heel mooi geweest en het zoeken om te vinden hoe de zinnen bedoeld waren, voelde als een levenswerk. Er waren altijd zoveel manieren om een zin te interpreteren.
Het boek ‘A journey beyond words’, dat een deel van ‘Een Cursus In Wonderen’ verduidelijkt, bracht mij bij James Twyman en Jeshua. Een deelnemer van zijn training ‘De kunst van het spiritueel vredestichten’, die ik ook volgde, bracht mij bij de teksten van ‘Christus Keert Terug’ spreekt zijn waarheid
Christus Keert Terug
De teksten van ‘Christus Keert Terug’, waarin de Christusenergie in omgangstaal spreekt en uitleg geeft over de Bestaanswaarheid, voelde als een verademing. Ze zijn voor mij zoveel gemakkelijker te lezen. Eigenlijk was ik al verkocht toen ik de eerste zin in de eerste Brief las:
Ik, de CHRISTUS, gebruik deze gelegenheid om rechtstreeks tot JOU te spreken.

Hier lees je de rest van de eerste bladzijde

In de teksten wordt uitgelegd dat het universum en deze aarde met intentie geschapen zijn voor mens en dier om te genieten en elkaar lief te hebben. Het drong tot me door dat deze aarde geen toeval of vergissing is. Vijftig jaar lang vond ik leven op aarde allesbehalve prettig en aangenaam. Het idee vanuit ‘een Cursus In Wonderen’ dat het leven hier allemaal slechts een droom was en het boek over deze droom vanzelf gesloten zou worden, was een enorme troost voor mij.

Hier zijn in vreugde en overvloed
De Waarheid dat alles met intentie was geschapen, werd steeds duidelijker. Zo staat YouTube bijvoorbeeld vol van met video’s waarin de activiteit in een cel wordt weergegeven. Op deze site vind je een hele verzameling. Hoe fantastisch is het om te zien hoe eenvoudige moleculen werkzaamheden uitvoeren alsof het mensen zijn.
Ik omarmde daarom de zin:

“We leven in een liefdevol universum

dat alles heeft geschapen en voor alles dat Het schept

liefdevol voorziet in al diens behoeften”


Nu ik zo duidelijk voelde dat dit Waarheid is, werkte ik eraan om dit weten in mijn leven vorm te geven. Dat deed ik door het bestuderen van de teksten, dagelijks mediteren en me bekwamen in dankbaarheid en een positieve houding. Ik ging inzien dat echt alles een reden heeft. Dat niets gebeurt zonder mijn toestemming. Daarmee had ik de sleutel tot mijn eigen geluk gevonden. Het is mogelijk om mijn toestemming terug te nemen van onaangenaamheden en het aan iets anders te geven.
Ook ontdekte ik dat als ik iets probeer te doen zonder eerste leiding gevraagd te hebben, de uitkomst nooit was wat ik ervan verwachtte. Alles wat ik doe, doe ik daarom nu vanuit een voortdurend uitreiken voor leiding bij het ondernemen van mijn leven. Het is een golfbeweging van: vragen, inspiratie ontvangen, vragen hoe de inspiratie in de wereld te zetten en dan pas de stap zetten. Zodra ik dat vergeet, merk ik het direct aan de uitkomst.
Dit alles heeft erin geresulteerd dat ik in rust en ontspanning iedere uitdaging die het leven mij laat zien kan omarmen en de juiste oplossing krijg aangedragen.

Mijn reis met ‘God’
Ook ik heb mijn zoektocht naar een fijne relatie met het Goddelijke gehad. Ik heb gedacht dat Het er niet was. Toen ik me realiseerde dat ik dat niet kon volhouden, ben ik bang geweest om te overwegen de terugreis aan te vangen, omdat ik dacht dat als ik aan de deur stond de deur keihard voor mijn neus zou worden dichtgeslagen. Ook heb ik gesmeekt om dingen die ik wilde en ben ik boos geweest als ik niet kreeg waarvan ik zeker wist dat ik het nodig had. Ik heb gezocht geluisterd en niet gehoord tot ik ontdekte dat ik enkel stil hoefde te zijn en te wachten. Nu is er een bodem in mij. Een groot WETEN dat het Vader-Moeder-leven, of Divine, er altijd voor mij is. Dat Het het beste met mij voorheeft en veel beter weet waar mijn pad loopt dan wie dan ook.

Visie
Mijn visie is dat enkel door ons volledig bewust te worden van de Intelligentie van Divine en ons leven daardoor te laten leiden, we in staat zullen zijn om te komen tot de wereld van Vrede en Liefde waar iedereen zo naar verlangt. `~Missie
Het is dan ook mijn missie om bij te dragen aan een wereld waar Divine prominent aanwezig is. Dit betekent dat we gaan erkennen dat Divine de enige is die weet hoe uitdagingen definitief kunnen worden opgelost, iedereen volledig verantwoordelijk is voor het ontvouwen van zijn/haar leven en de dood een overgang is naar een andere dimensie welke iedereen vele malen gemaakt heeft.
Als mijn persoonlijke missie zie ik het om het spirituele wezen te worden dat ik bedoeld ben om te zijn.

Aardse spiritualiteit
De manier waarop ik spiritualiteit benader is altijd een combinatie van verbinden en vertrouwen op het ongeziene met het neerzetten en verantwoordelijkheid nemen in het aardse. Dat betekent de stilte ingaan, geïnspireerd worden. En ook, de wereld intrekken en doen waartoe je geïnspireerd bent. Betrouwbaar, integer en tegelijk je niet gek laten maken door perfectionisme. ‘We zijn hier allemaal voor een reden, jij ook,’ is mijn motto.

Tarot en zielzang
Dit verhaal is niet compleet zonder andere twee belangrijke liefdes in mijn leven te benoemen: tarot en zielzang.
De tarot ontdekte ik 30 jaar geleden. Bij vrienden lag ergens een stapel kaarten met de afbeeldingen naar beneden. Ze hadden een onweerstaanbare aantrekkingskracht op me. Zodra ik ze omdraaide en bekeek wist ik dat ik deze kaarten eerder had gezien. De betekenis van vele kaarten kwam spontaan in mij op. Vanuit de liefde voor tarot en numerologie heb ik de taroscope ontwikkeld. In een periode van 20 jaar groeide het systeem uit tot een manier om inzicht te geven in je talenten, je grootste groeipunt, je thuis en hoe je de buitenwereld kunt tegemoet treden.
>>lees meer over de taroscope hier

Zielzang is de naam die ik gekozen heb voor mijn manier van intuïtief zingen. Deze manier van zingen richt zich op het laten ontstaan van klanken die in je leven, zonder daar enig oordeel of richting aan te willen geven. Deze manier van klinken, zoals het ook wordt genoemd past heel goed bij mij. In de opleiding Stembevrijding en in een tweetal workshops SoulVoice® heb in ik  hierin veel ervaring hierin opgedaan en nieuwe manieren van expressie geleerd. Zielzang voegt bovendien de spirituele laag toe door krachtig gebruik te maken van stilte en verstilling.
>>lees meer over zielzang hier


Tel: 06 12 52 40 55 | KvK: 09208959 (JvanB)| Bank: NL67ASNB 0267 1707 42| PayPal: pp@jvanb.nl